10-й пакет санкцій ЄС проти росії буде, скоріше, виправленням уже ухвалених обмежень – ЗМІ


15:0006.02.2023

Міністри у справах Європи країн-членів ЄС сьогодні обговорюють десятий пакет санкцій проти рф на 10 млрд євро, однак, це буде, скоріше, виправленням уже ухвалених обмежень.

Про це з посиланням на деяких дипломатів повідомляє Politico, пише УНН.

Як повідомляється, міністри у справах Європи з різних столиць ЄС збираються сьогодні в Брюсселі, щоб підготувати саміт лідерів, призначений на четвер і п’ятницю.

“Україна займає важливе місце в порядку денному, міністри збираються обговорити, чи створювати спеціальний трибунал для судового переслідування російських чиновників, звинувачених у воєнних злочинах”, – пише видання.

Вони, як вказано, також обговорюватимуть “використання заморожених російських активів, оскільки вимоги використовувати заморожені резерви центрального банку стають все гучнішими”. “Але високопоставлені дипломати наполягають, що це питання залишається дуже суперечливим, і деякі лідери ЄС переконані, що немає способу використовувати готівку російської держави, не порушуючи міжнародне право”, – вказується у повідомленні.

Також зазначається, що обговорять десятий пакет санкцій проти росії.

“Деякі дипломати стверджують, що з точки зору економічних санкцій наступні санкції не будуть справжнім “пакетом”, а скоріше виправлять існуючі обмеження, оскільки залишилося не багато іншого, що можна додати”, – пише видання.

Як повідомляло Інше ТВ, ЄС та G7 запроваджують цінову стелю на російські нафтопродукти



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube