Жабогадюччя в Кремлі. Павуки змагаються за банку і посади – можуть звільнитися місця в ФСБ і МВС


13:2706.02.2023

Сварка президента Росії Володимира Путіна з секретарем Ради Безпеки РФ Миколою Патрушевим, про яку розповідали минулого тижня, знайшла своє продовження в п’ятницю. Патрушев відмовився від участі в оперативній нараді з постійними членами Ради Безпеки, яку проводив президент.

Про це пише Генерал СВР, відомий своїми інсайдами з кремлівських кабінетів.

“Позиція Патрушева в принципі зрозуміла, Путін обіцяє запустити великий транзит із плавним переміщенням Дмитра Патрушева в президентське крісло, але категорично не хоче свої обіцянки виконувати. Секретар Радбезу втрачає надії і терпіння, ймовірно розуміючи, що йому просто морочать голову, і минулого тижня надіслав свої претензії безпосередньо президенту, отримавши чергові обіцянки. Сварка була без свідків, але настрій після бесіди і різкі висловлювання на адресу один одного ближньому оточенню по обидва боки, красномовно говорять про те, що відбувається.

Ще одна інтрига розгортається навколо крісла директора ФСБ. Олександр Бортніков давно проситься у відставку і днями Путін пообіцяв задовольнити це прохання, запропонувавши дати рекомендації щодо наступника. Бортніков запропонував Сергія Корольова, до якого донедавна прихильно ставився і Путін, але кандидатуру Корольова активно підтримує і Микола Патрушев, а в світлі останніх подій це скоріше негатив. Плюс Юрій Ковальчук має свою кандидатуру на посаду директора ФСБ і переконує президента прислухатися до його рекомендацій. Ковальчук, незважаючи на хороші стосунки з Патрушевим, дізнавшись про напругу між президентом і секретарем Радбезу, намагається зіграти на загострення ситуації, переконуючи Путіна не йти на повідку у силовиків і призначити свою людину.

Паралельно обговорюється і відставка глави МВС. Володимира Колокольцева ситуативно підтримував Патрушев, збираючи навколо своєї фігури пул силовиків, але останнім часом Путін дедалі більше незадоволений Колокольцевим, про що неодноразово заводив розмову.
На вихідних Путін провів нараду з представниками керівництва силового і військового блоків, у якій Патрушев також брати участь відмовився. Якщо сварка триватиме до послання президента Федеральним зборам, то рішення можуть бути найрадикальніші, причому з обох сторін”, – пише Генерал СВР.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube