Site icon inshe.tv

Путін хоче перемог без відповідальності, – ISW

Путін хоче перемог без відповідальності, - ISW 1

Президент РФ Володимир Путін з обережністю підходить до ухвалення рішень, які можуть похитнути його статус-кво, а тому ризики ядерної ескалації або війни з НАТО малоймовірні, переконані аналітики Інституту вивчення війни.

Про це свідчить звіт ISW

Американські аналітики наголошують, що, заявляючи максималістські цілі у війні проти України, Путін проявляє нерішучість у прийнятті рішень, що демонструє його прагнення уникати ризикованих сценаріїв, які можуть загрожувати його владі або міжнародній ескалації.

“Рішення президента Росії щодо України після невдалого вторгнення 24 лютого 2022 року вказують на ймовірний розрив між його максималістськими цілями та готовністю приймати потенційно ризиковані рішення, необхідні для їх досягнення. При цьому Путін, ймовірно, виходив з хибного припущення, що російські війська зможуть змусити Київ капітулювати без значних військових жертв, а тому розглядав російське вторгнення як прийнятний ризик.

Провал російських військ у битві за Київ змусив Путіна приймати складні рішення, оскільки Кремль веде дедалі дорожчу і затяжну війну. Однак Путін, як і раніше, не бажає віддавати накази про складні зміни в російській армії і суспільстві, які необхідні, щоб змінити хід війни”, – йдеться у звіті.

Аналітики ISW наводять ряд прикладів, які, за їхніми оцінками, демонструють небажання Путіна ухвалювати ризиковані рішення:

“Небажання Путіна брати на себе ризики, які безпосередньо пов’язані з розв’язаною ним війною, вказує на те, що він, як і раніше, навряд чи піде на ядерну ескалацію або війну з НАТО. Путін, очевидно, цінує свій внутрішній статус-кво та прагне уникати ризикованої і суперечливої політики для підтримки своїх власних військових цілей”, – підсумували аналітики інституту.

Exit mobile version