Резніков може втратити посади міністра оборони, але лишиться в команді президента


14:2005.02.2023

Наступного тижня комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки заслухає питання про призначення нового міністра оборони.

Про це повідомила народна депутатка від «Слуги народу» Мар’яна Безугла.

«Перспективи тижня, зокрема: новий міністр – заслуховування», – написала вона.

Також, за словами Безуглої, комітет розгляне питання реформи Служби безпеки України, створення сил оборони, військово-лікарської комісії та медичного забезпечення Збройних сил України.

За інформацією УП, із наступного тижня міністр оборони Олексій Резніков залишить свою посаду, його місце може зайняти очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

Повідомляється, що наразі команда президента роздумує, куди перевести Резнікова, адже «ні в кого в ОПУ немає сумнівів, що він повинен залишитися в команді».

Про те, що міністр оборони України Олексій Резніков може втратити свою посаду на тлі останніх корупційних скандалів у його міністерстві, розповів і народний депутат від партії “Голос” Ярослав Железняк. За його інформацією на місце Резнікова також планується поставити керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

За словами нардепа, Резніков може очолити Міністерство стратегічних галузей промисловості.

Тим часом джерела з партії “Слуга народу” повідомили виданню “Бабель”, що міністра оборони можуть звільнити за кілька тижнів. Якщо 4 лютого Буданов був одним із кандидатів на цю посаду, то вже 5 лютого став єдиним.

За інформацією журналістів, його кандидатуру лобіює голова Офісу президента Андрій Єрмак.

“Щодо долі Олексія Резнікова — “не все так однозначно”. Єдине, що відомо напевно — він залишиться в команді… Найімовірніший варіант — Міністерство стратегічних галузей промисловості. Поки що його очолює Павло Рябікін, який може вирушити послом в одну з азіатських країн”, — пишуть журналісти.

У виданні зазначають, що ще влітку в уряді було обговорено можливість ліквідації чи трансформації цього міністерства. Були різні варіанти: “агентство” під час Міноборони або об’єднання з Мінцифри. Зрештою Єрмак має ідею реінкарнації відомства.

Увечері 5 лютого народні депутати від “Слуги народу” збираються на засідання фракції, де їм розкажуть про кадрові зміни.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube