На фронті важко, будуть новини щодо осіб з російським паспортом, – звернення Зеленського (ВІДЕО)


20:4504.02.2023

Маємо добру новину: ще 116 українців звільнені з російського полону. Із них 114 – рядові та сержанти, двоє – офіцери. Воїни нашої армії, Національної гвардії, тероборони, ВМС, прикордонники, ДСНС. Ми незмінно працюємо для того, щоб повернути додому всіх наших людей, які утримуються в російській неволі. І я щасливий – щоразу, коли це вдається, – сказав президент.

Зеленський згадав про Дениса Монастирського, тому що цей обмін готувався ще за його участі, і підкреслив, що його загибель – велика втрата для країни.

-Загалом від 24 лютого нашій команді вдалося повернути вже 1762 українців і українок з російського полону. І я дякую також усім, хто задіяний у допомозі цим нашим людям після їхнього повернення.

Зеленський також розповів про сьогоднішню розмову з Ріші Сунаком, прем’єром Британії.

-Дуже важлива розмова, дуже вагомі речі ми з ним готуємо. Подякував всім британцям за допомогу нашій державі. Зараз в Британії наші хлопці навчаються на танках “Челенджер” – це хороша машина, серйозна буде річ на полі бою.

Як зазначив Зеленський, торкнулися в розмові і ситуації, що склалася з бажанням МОК дозволити спортсменам з Білорусі та рф брати участь в олімпіаді.

-Я радий, що в світі чують нашу позицію про те, що олімпійські принципи мають бути захищені від держави-терориста.

Сьогодні ж я підписав відповідні документи, щоб зробити черговий крок для захисту та очищення нашої держави від тих, хто на стороні агресора. Є подання від Служби безпеки щодо осіб, у яких зафіксовано наявність російського громадянства. Завтра ж буде зроблено ще один юридичний крок на виконання санкційних рішень РНБО. І ми працюємо для того, щоб синхронізувати наші санкційні рішення з юрисдикціями партнерів.

Вороги вільного світу не мають права користуватись вільним світом заради своїх інтересів.

Зеленський також визнав, що за майже рік війни йому не раз доводилось говорити про те, що ситуацію на фронті жорстка і стає дедалі жорсткішою.

-Зараз знову такий час. Час, коли окупант кидає все більше і більше своїх сил на те, щоб зламати наш захист. Зараз дуже важко. В Бахмуті, Вугледарі, на Лиманському та інших напрямках. Але зараз, як і кожного дня цієї війни, стійкість наших воїнів вирішує все. Міцеість і єдність нашого народу. Всіх, хто працює на нашу перемогу і підпримує нашу державу. Зберегти всі елементи нашої стійкості – це гарантувати перемогу.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube