В ЄС офіційно підтвердили намір виділити Україні додатково 25 млн.євро на розмінування деокупованих територій


10:5604.02.2023

У рамках саміту ЄС-Україна, який пройшов у Києві 3 лютого, верховний представник Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель оголосив про додаткову допомогу на суму до 25 мільйонів євро для підтримки України у розмінуванні деокупованих територій.

Про це пише прес-служба Європейської служби зовнішніх справ, передає «Фокус».

Повідомляється, що у звільнених українськими захисниками населених пунктах залишається велика кількість мін та інших вибухонебезпечних предметів.

“Ми надамо до 25 мільйонів євро на підтримку зусиль з розмінування в цих районах, що знаходяться під загрозою зникнення. Захист цивільних осіб та їх засобів для існування є пріоритетом”, — сказав Боррель.

Чиновник також додав, що через велику кількість мін, залишених російськими військами, деокуповані території ще довго залишаються небезпечними. Це перешкоджає поверненню місцевих жителів та відродженню економіки у цих регіонах. Зокрема, страждають транспортна та сільськогосподарська галузі.

Оголошена Бореллем допомога включає обладнання для розмінування, а також “підтримку можливостей української влади щодо ефективного управління національним сектором протимінної діяльності”.

Як повідомляло Інше ТВ, В Миколаївській області потребує розмінування 10% території – Кім



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube