Єврокомісія допоможе нам почати реформу системи опіки та захисту дітей, – Зеленський на брифінгу с фон дер Ляєн (ВІДЕО)


17:0002.02.2023

Президент України Володимир Зеленський та Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн провели брифінг після зустрічі в Києві.

-Ми почали два дуже важливі євроінтеграційні дні в Україні. Сьогодні – переговори з пані Президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн і спільна робота Колегії Єврокомісії та Уряду України. Завтра – саміт Україна – Європейський Союз.

Це час, коли наші спільні домовленості та рішення тут, у Києві, означатимуть зміцнення всієї Європи. Бо збільшення нашої співпраці, подальша інтеграція України та ЄС – це зміцнення загальноєвропейських можливостей захищати життя. Життя вільних людей у вільній та мирній Європі. У такій, про яку мріяли батьки – засновники Євросоюзу та покоління європейців у різних країнах.

Вони мріяли, щоб Європа була надійно захищена від агресій, шовінізму та спроб силового перерозподілу кордонів. Вони мріяли, щоб у Європі панувала демократія та були захищені права кожної людини і кожної спільноти. Вони мріяли, щоб ніколи знову в Європі не було спалення міст і депортацій.

Зараз очевидно, що реалізувати таку мрію про мирну Європу можна лише разом з Україною і лише перемагаючи Росію, – сказав Зеленський.

Європейська комісія надасть Україні допомогу у реалізації реформи системи опіки та захисту дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у заяві для представників ЗМІ за результатами зустрічі з Президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн у Києві.

-Ми домовилися з пані Урсулою, що Єврокомісія допоможе нам почати реформу системи опіки та захисту дітей, які, на жаль, не мають батьківського піклування, – зазначив глава держави.

Єврокомісія допоможе нам почати реформу системи опіки та захисту дітей, - Зеленський на брифінгу с фон дер Ляєн (ВІДЕО) 1

Володимир Зеленський наголосив, що замість інтернатів в Україні заплановано створити систему дитячих будинків сімейного типу. За словами Президента, розробкою цієї важливої реформи опікуватиметься спеціальний офіс. 

-Це не лише інституційна зміна. Війна підштовхує нас, тож це – важлива цивілізаційна зміна для України. Це зовсім інше ставлення до людини, інше – правильне – ставлення до родини, до суспільства загалом, – розповів глава держави.

Він зазначив, що сьогодні команда першої леді України Олени Зеленської зустрінеться з Президентом Єврокомісії та обговорить деталі цієї реформи, а також інші напрями співпраці в гуманітарній сфері.

Єврокомісія допоможе нам почати реформу системи опіки та захисту дітей, - Зеленський на брифінгу с фон дер Ляєн (ВІДЕО) 3

Зі свого боку Урсула фон дер Ляєн зауважила, що Олена Зеленська розповідала їй про страждання українських дітей, які залишилися сиротами через російську агресію.

-Ми не можемо цього змінити, але можемо запропонувати їм розраду. Вони мають жити не в якихось закладах, а в родинах, щоб вони зростали в любові, мали впевненість і силу у своєму дорослому житті, – сказала Урсула фон дер Ляєн.

Вона наголосила, що Європейська комісія підтримуватиме Україну, щоб усі сироти мали гідне піклування.

«Ми поділимося досвідом, надамо фінансову допомогу, щоб підтримати проектування цієї стратегії», – резюмувала Президент Єврокомісії.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube