МОК – про можливий допуск росіян: концепція нейтрального прапора “добре себе зарекомендувала”


11:4130.01.2023

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) прокоментував можливий допуск російських спортсменів до міжнародних змагань. В організації відзначили, що виступ під нейтральним прапором добре зарекомендував себе. Про це УНН повідомляє з посиланням на заяву МОК.

МОК в Twitter опублікував заяву на офіційний лист двох спеціальних доповідачів Ради з прав людини ООН, які висловили занепокоєння з приводу рекомендацій комітету відсторонити російських і білоруських атлетів, грунтуючись виключно на їх громадянстві.

Цитата

“Обговорювана концепція підтримується переважною більшістю олімпійського руху (…) і відображає те, що ми бачили на практиці протягом останніх двох тижнів на Australian Open. Спортсмени змагалися в турнірі як окремі спортсмени під нейтральним прапором без будь-якої ідентифікації своєї країни. Ця концепція добре зарекомендувала себе і також використовується у велоспорті та низці професійних ліг у Північній Америці та Європі”, – вказали у МОК.

“Принципи, на яких базується концепція, відповідають Олімпійській хартії та поважалися та поважаються всіма НОК світу, які виявили, що їхня країна постраждала від війни чи іншого збройного конфлікту”, – зазначається у заяві МОК.

Читайте: Не буває нейтральності, коли триває така війна, – Зеленський запросив президента МОК до Бахмута (ВIДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube