Під час сьогоднішньої ракетної атаки були застосовані ракети “Кинжал”, які рф дуже береже. Що ж сталося? (ВІДЕО)


20:1726.01.2023

Сьогодні, 26 січня, під час масованої ракетної атаки Росія застосувала проти України, зокрема, гіперзвукові ракети “Кинджал” з двох літаків МіГ-31К. За 11 місяців повномасштабної війни їх використовували близько 7 разів.

За даними військового оглядача і колишнього спікера Збройних сил України Владислава Селезньова, які він озвучив в ефірі телеканалу FREEДОМ, це дуже дорогі ракети, і їх на озброєнні російської армії не так багато — близько 30 одиниць.

Він нагадав, що перший випадок застосування “Кинджала” був під час завдання ракетного удару по військовому об’єкту в Івано-Франківській області.

“Путінська армія вкрай раціонально використовує ці ракети класу “Кинджал”. І вже коли путінська армія використовує таке досить дороге і нечисленне озброєння, то, відповідно, цілі, які визначає путінська армія, є вкрай важливими”, — сказав Селезньов.

За словами військового оглядача, дронова атака, що відбулася минулої ночі на території України, була покликана максимально виснажити бойові запаси українських Сил протиповітряної оборони. Далі було здійснено щонайменше дві ракетні атаки, вони були масштабними, ракети летіли по всій території України. Із 55 ракет українська ППО знищила 47. А вночі збила всі 24 дрони, що летіли.

Разом із цим Селезньов констатував, що активна ракетна діяльність путінської армії проти суверенної України дає певні результати. Українська енергосистема має деякі пошкодження. Але це навряд чи зупинить українські Сили оборони в їхньому прагненні звільнити від ворожих військ територію України в кордонах 1991 року.

“Певною мірою — це такий акт відчаю. Путін особисто і путінська армія загалом, попри гучні заяви пропагандистів, очевидно, що нічого осудного і такого, що відповідає тим ресурсам, які щодоби вкладає путінська армія в цю війну, росармія не набула. Вона зазнає величезних втрат, маркеролог російських втрат щодоби збільшується на цифру більш ніж 500 загиблих російських солдатів”, — підсумував Владислав Селезньов.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube