Країни можуть готувати Leopard до передачі, рішення скоро буде, – Генсек НАТО після переговорів з новим міністром оборони Німеччини


11:5224.01.2023

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після переговорів з новим головою Міноборони Німеччини Борисом Пісторіусом заявив на спільному брифінгу, що дозвіл Берліна на постачання танків Leopard Україні “скоро буде”.

За його словами, вони мали “добре обговорення” цього питання.

Про це інформує «ЛіГА.Новини», передає Інше ТВ.

“Усі країни, які мають їх на озброєнні [і хто готовий поділитися ними з Україною], можуть почати готувати їх до передачі”, – сказав він.

Столтенберг закликав “дати простір” союзникам для конфіденційних переговорів про те, як виробити рішення щодо танків.

“Проконсультуватися, оцінити – і потім ухвалити рішення”, – зазначив він.

Німецький міністр також закликав країни-партнери розпочати навчання українських військовослужбовців використанню “Леопардів”, додавши, що “ми не заважаємо”. Глава Міноборони країни зазначив, що Німеччина зробить це лише після того, як буде ухвалено рішення про постачання танків до України.

Пісторіус наголосив, що, за його оцінкою, це буде “скоро”.

Вранці в ефірі ZDF міністр оборони ФРН заявив, що рішення про можливе постачання ухвалюється в канцелярії: “Це не моє рішення. Я готовий до можливого рішення”.

Крім того, Пісторіус сказав, що “ми підтримуємо Україну, щоб вона не програла цю війну, а виграла її проти Росії”.

Він зазначив, що Німеччина “робить більше, ніж практично будь-який інший союзник, крім США”, щодо допомоги Україні. Столтенберг на цьому також наголосив.

Глава МО ФРН сказав, що “лідирувати – не означає бігти наосліп”, коли його запитали про довгі коливання канцлера Олафа Шольца з постачанням танків ЗСУ.

“Лідерство також означає відповідальність та координацію із союзниками. І якщо рішення ухвалюється ще день чи два, значить, так тому і бути”, – сказав голова МО ФРН.

Він запевнив, що в НАТО “немає розколу” через це, додавши, що “розуміє” позицію східноєвропейських партнерів.

Як повідомляло Інше ТВ, Німеччина не буде заперечувати, якщо Польща передасть танки Leopard 2 Україні



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube