Радник Байдена в Ізраїлі обговорював війну в Україні. Що відомо (ВІДЕО)


08:0224.01.2023

Під час візиту до Ізраїлю минулого тижня радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван обговорював із керівництвом країни питання, пов’язані з Україною.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав надзвичайний і повноважний посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

“Питання війни в Україні було одним із трьох найважливіших, яке порушував Салліван під час візиту до Ізраїлю і всіх своїх зустрічей. Насамперед ішлося про загрози Ірану, і тут український досвід не є останнім, а є дуже важливим. Також питання Палестинської автономії та нинішніх проблем, пов’язаних із Палестиною. Ну і питання війни в Україні, де Ізраїль має зайняти однозначну чітку позицію і підтримувати нас не тільки гуманітаркою, а й речами, які корисні нам на фронті”, — розповів він.

Він зазначив, що в цій сфері є певні зрушення, але посол не став їх озвучувати.

“Але вони позитивні. Загалом, хочу, щоб ви знали, робота така ведеться і посилюється, Безумовно, як ми й припускали, активність Ірану в підтримці Російської Федерації не може не викликати відповідну підтримку Ізраїлю Україні, причому не просто на словах, а на ділі”, — сказав Корнійчук.

Посол додав, що ізраїльське керівництво вважає за краще тримати це питання в конфіденційному режимі й тому він не може говорити про подробиці допомоги, яку Ізраїль надає Україні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube