Яка зброя потрібна Україні для успішного наступу? Екскомандувач армії США в Європі назвав 3 типи


13:1520.01.2023

Збройні Сили України за час повномасштабної війни в умовах обмежених ресурсів здійснили кілька успішних контрнаступальних операцій, а зараз потужно тримають оборону. Однак для продовження визволення українських територій на озброєння ЗСУ повинні потрапити ще три типи зброї.

Про це розповів екскомандувач армії США в Європі Бен Ходжес.

За його словами, Україна отримає серйозну перевагу на полі бою, якщо отримає в наступних пакетах військової допомоги ракети ATACMS, високоточні боєприпаси GLSDB та ударні БпЛА Gray Eagle.

Щодо армійської тактичної ракетної системи ATACMS, то за допомогою них ЗСУ змогли б ефективно працювати по Чорноморському флоту РФ.

Від Одеси до Севастополя напряму — 300 км, тобто вже зараз українці могли б домогтися того, щоб Севастополь опинився в невигідному становищі для Чорноморського флоту РФ”, — наголосив Ходжес.

Тим часом малогабаритний високоточний боєприпас GLSDB (гібрид бомби GBU-39 і ракетного двигуна M26) з радіусом дії 160 км дав би можливість українським військовим завдавати точних ударів по ворогу, оскільки повномасштабна війна показала: точність важливіша за масу.

І наостанок, ударні БпЛА Gray Eagle можуть довго перебувати в польоті й високо літати. Завдяки цьому, на думку Бена Ходжеса, країна-терористка Росія не встигала б ремонтувати Кримський міст, а ще військові об’єкти на території самої РФ, звідки російські окупанти завдають ударів по Україні.

Нажаль, поки що цього немає, принаймні в публічному списку. Нагадаємо, Новий пакет військової допомоги від США на $2,5 млрд.: яке озброєння до нього увійшло

Але сьогодня чергове засідання “Рамштайну”, яке буде відбуватися на тлі активних заяв різних країн про готовність надати нам наступальну зброю.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube