Росіяни ще не захопили Соледар і Бахмут, – Білий дім


09:2519.01.2023

На сході України тривають запеклі бої, проте російські війська не мають повного контролю над Соледаром та Бахмутом.

Про це 18 січня на телефонному брифінгу заявив представник Ради національної безпеки адміністрації президента Джон Кірбі.

За його словами, розвідка США продовжує стежити за ситуацією на сході України, зокрема, за боями, які ведуться на Бахмутському напрямку.

На ранок (в США, київський час +7 годин ) 18 січня, як зазначає Джон Кірбі, контроль російських військ над Соледаром залишається спірним. Окрім цього, американська розвідка сумнівається в успіху ЗС РФ у районі Бахмута.

“Я скажу вам, що на сьогоднішній ранок ми не оцінюємо, що росіяни фактично заволоділи обома містами в односторонньому порядку”, — продовжив представник Ради нацбезпеки Білого дому.

Джон Кірбі окремо визнав, що останніми днями ЗС РФ розвинули поступовий прогрес, проте Москві довелося заплатити за це надто високу ціну. Загарбники фактично “закидають” тілами своїх бійців позиції Збройних Сил України, а наступальні операції на Бахмутському напрямку здійснюються за участю “Групи Вагнера” та деяких підрозділів регулярної армії.

Окремо Джон Кірбі прокоментував стратегію, яку дотримується керівник “вагнерівців” Євген Пригожин. За словами представника Білого дому, “кухар Путіна” хоче, щоб його вважали незамінним на полі бою, через що між командуванням ЗС РФ та “Групою Вагнера” зберігається напруженість.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube