Путін дав Герасимову 3 місяці, а зараз наказав брати Соледар попри будь-які жертви


11:3212.01.2023

Вчорашній день президент Росії Володимир Путін присвятив військовим питанням. Зранку Путін провів нараду в режимі відеозв’язку з представниками керівництва військового блоку. Обговорювали перспективи “взяття” Соледара і обстановку на фронті.

Про це пише Телеграм-канал Генерал СВР, відомий своїми кремлівськими інсайдами.

– Президенту доповіли, що взяття одного тільки Соледара обходиться колосальними жертвами як серед військовослужбовців Збройних сил РФ, так і бійців ПВК. Загальна кількість загиблих із російського боку під час узяття Соледара, за оцінкою міністерства оборони РФ, – понад десять тисяч осіб, а від часу початку наступу на ділянці Соледар-Бахмут – понад двадцять тисяч осіб. Понад 60% загиблих і поранених це бійці ПВК.

Путін сказав, що захоплення навіть невеликого українського міста на сьогодні це велика перемога, і вичитав учасників наради за зволікання в досягненні поставлених завдань. Путін прямим текстом сказав, що йому байдуже, скільки “кримінальників і виродків здохне” під час бойових дій і скільки залишиться каліками, головне досягнення результату. Кого президент мав на увазі, називаючи “кримінальниками і виродками”, він не уточнив, але сказано було в контексті обговорення втрат російських ПВК і армії. Взагалі на закритих нарадах Путін з військовим керівництвом не добирає слів і рясно вживає нецензурну лексику, ображаючи своїх візаві.
Вчорашня новина про заміну одного генерала, який нічого не вирішує, на іншого генерала, який вже практично десять місяців нічого особливо не вирішує, це відчайдушний крок Путіна.

Звісно, йдеться про призначення командувачем Об’єднаного угруповання військ начальника Генерального штабу Збройних сил РФ Валерія Герасимова і пониження до рівня плінтуса, або заступника, якщо завгодно, “армагеддона” Суровікіна. Це символічне повернення Герасимова з опали в м’ясорубку. Напередодні у Путіна відбулася розмова з Герасимовим, який із середини березня минулого року був фактично відсторонений від участі в командуванні СВО і лише вдавав бурхливу діяльність. Путін запропонував Герасимову взяти на себе командування військами в зоні бойових дій і пообіцяв не втручатися і підтримувати рішення, ухвалені начальником Генштабу, а також, у разі досягнення поставлених завдань, обіцяв забути невдалий бліцкриг на початку війни.

Путін фактично визнав, що “накомандував” на військову поразку, і просить Герасимова допомогти, визнаючи його професіоналізм, але водночас вимагає неможливого – Перемоги. Якщо Герасимов у найближчі три місяці (саме такий термін дав президент) не виправдає надії і сподівання Путіна, на нього чекають серйозні проблеми.

Хай там як, в очах еліт Путін розписався у власній некомпетентності у справі, керівництво в якій він узяв на себе і завів у такий спосіб країну в глибоку кризу. Президент на внутрішньому треку набуває образу невдахи і слабака, який замість вирішення лише створює для всіх проблеми, – сказано в повідомленні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube