«Хоробрим захисникам України»: прем’єр-міністр Чехії залишив побажання на модернізованому танку Т-72


11:1810.01.2023

9 січня голова чеського уряду Петр Фіала відвідав Excalibur Army, яке виробляє техніку для сухопутних військ і займається модернізацією військової техніки, зокрема танків Т-72, самохідних гаубиць DANA, РСЗВ RM-70.

І залишив повідомлення для українських воїнів на модернізованому танку Т-72.

Про це повідомляє «Радіо Прага», передає Інше ТВ.

“Я написав хоробрим українським захисникам коротке повідомлення на танку Т-72, який вирушить в Україну. Я впевнений, що українці переможуть у боротьбі з російським агресором”, – написав у своєму твіттері прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала, забезпечивши пост фотографією.

Танк увійшов до числа тих машин, які були модернізовані за фінансової підтримки США і Нідерландів на чеському оборонному підприємстві Excalibur Army.

“Прямо з виробничого цеху збройового підприємства “Excalibur Army” я зателефонував президенту Зеленському. Ми поговорили про подальшу конкретну співпрацю наших країн і побажали один одному добробуту в новому році – ми обидва віримо, що він буде кращим за попередній”, – також повідомив у твіттері Петр Фіала.

Президент України подякував Чехії за військову підтримку і повідомив, що очікує на її подальше посилення. Володимир Зеленський високо оцінив підтримку України з боку Чехії під час чеського головування в Євросоюзі, що завершилося 31 грудня 2022 р. Також очільник України поінформував чеського прем’єра про ситуацію на фронті та ризики ескалації з боку Росії. “Ми цінуємо важливу оборонну підтримку та очікуємо її посилення. Особливу увагу приділили українській “формулі миру””, – повідомив Володимир Зеленський у твіттері.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року Україна і Чехія уклали угоду про спільний оборонний кластер з виробництва техніки та боєприпасів.

Як повідомляло Інше ТВ, Чехія подарує Україні засіб проти іранських дронів – 15 комплексів (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube