Греція погодилась почекати з постачанням обіцяних Німеччиною БМП «Marder», якщо їх передадуть Україні, – ЗМІ


09:2908.01.2023

Німеччина збирається передати Україні 40 бойових машин піхоти Marder, маючи не до кінця виконаний контракт на постачання цих БМП до Греції.

За даними німецького видання Bild, німецький уряд зможе виконати свої обіцянки завдяки тому, що Греція погодилась поступитися пріоритетністю на користь України.

Про це пише «ЛіГА.Новини».

Греція погодилась почекати з постачанням обіцяних Німеччиною бойових машин піхоти, якщо підготовлену для неї техніку передадуть Україні, йдеться в публікації.

У жовтні 2022 року в рамках кільцевого обміну технікою з Німеччиною Греція почала передавати Україні власні БМП-1.

Як пояснив міністр оборони Греції Нікос Панайотопулос, угода виконується в плановому порядку, і Греція уже передала Україні навіть більше машин, ніж було обумовлено умовами контракту — 20 одиниць, отримавши від Німеччини перші 14 БМП Marder.

ДОВІДКА. Marder – німецька бойова машина піхоти (БМП). Розроблена у 1966—1969 роках німецькою фірмою Rheinmetall AG на замовлення ЗС ФРН. БМП озброєна 20-мм автоматичною гарматою RH 202 та спареним з нею 7,62-мм кулеметом MG3, встановленим на лафеті зверху двомісної башти. Ще один 7,62-мм кулемет MG3A1 розташований на даху десантного відділення та має дистанційне керування.

Наступна партія Marder до Греції мала б надійти в січні, але Панайотопулос сказав, що термінової необхідності в цих машинах його країна не має – Україні вони набагато важливіші.

За словами Панайотопулоса, Греція від самого початку зайняла “чітку позицію на користь допомоги українському народу”.

Як повідомляло Інше ТВ, в телефонній розмові міністерки оборони ФРН Крістіне Ламбрехт із міністром оборони США Ллойдом Остіном прозвучало, що ФРН має намір надати Україні 40 бронемашин Marder і ЗРК Patriot.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube