З 15 спроби Палата представників США обрала нового спікера – він вже обіцяє розслідування проти Байдена


08:2107.01.2023

Палата представників США з 15-ї спроби обрала спікера. Відповідну посаду відтепер обійматиме Кевін Маккарті.

Про це повідомляє CNN.

Після багатоденних переговорів та 15 раундів голосування спікером Палати представників Конгресу США обрано республіканця Кевіна Маккарті.

В результаті голосування за Маккарті було віддано 216 голосів, за лідера демократів Хакіма Джеффріса – 212.

Республіканці раніше погодилися висунути кандидатуру Маккарті, але його шлях до спікерства був невизначеним після того, як група представників Республіканської партії погрожувала зірвати його кандидатуру.

Кілька днів тупикової ситуації змінилися драматичними моментами пізно ввечері в п’ятницю. У 14-му турі розгорілася надзвичайна сцена, коли Маккарті зіткнувся з депутатом Меттом Гейтцом, чий голос у цьому голосуванні міг дати йому роль, якої він так довго прагнув.

Після невдалої спроби відкласти голосування до понеділка, Маккарті нарешті набрав достатньо голосів, щоб закріпити за собою цю посаду.

Маккарті сказав: “Я радий, що все закінчилося”.

Він також заперечив, що депутату Метту Гацу пропонували головувати в підкомітеті в обмін на його “теперішній” голос за спікера, і сказав, що рішення про ці призначення буде приймати керівний комітет.

З 15 спроби Палата представників США обрала нового спікера - він вже обіцяє розслідування проти Байдена 1
WASHINGTON, DC – JANUARY 07: U.S. House Republican Leader Kevin McCarthy (R-CA) celebrates after being elected Speaker of the House in the House Chamber at the U.S. Capitol Building on January 07, 2023 in Washington, DC. After four days of voting and 15 ballots McCarthy secured enough votes to become Speaker of the House for the 118th Congress. (Photo by Win McNamee/Getty Images)

“Нікому нічого не обіцяно”, – сказав Маккарті. “Що б не сталося в управлінні”.

Республіканська партія має лише незначну більшість у палаті – 222 республіканці проти 212 демократів – що означає, що Маккарті не може дозволити собі багато перебіжчиків.

Маккарті представляє Каліфорнію і раніше був лідером меншості в Палаті представників. Маккарті вже пообіцяв розпочати численні розслідування проти президента Джо Байдена та його адміністрації.

Тепер Палата представників може приступити до решти своїх справ, включаючи приведення до присяги новообраних членів.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube