Буданов сказав про наступ ЗСУ, пообіцяв відзвітувати за кожний цент і закликав не боятися розпаду РФ


15:3004.01.2023

Навесні Україна начебто планує “серйозний” контрнаступ, і бойові дії на лінії фронту в березні будуть “найспекотнішими”. Ймовірно, будуть подальші удари по території Росії, заявив голова української військової розвідки Кирило Буданов в інтерв’ю ABC News, не уточнивши, чи буде за ними стояти Україна.

Україна не взяла на себе відповідальність за напад 26 грудня на російську військово-повітряну базу в Енгельсі, яка розташована більш ніж в 800 милях від українського кордону, але Буданов зізнався, що він “радий цьому”.

Він додав, що атаки будуть відбуватися “все глибше і глибше” всередині Росії, але зможе прокоментувати відповідальність його країни за ці атаки лише після закінчення війни.

А коли його запитали про атаки на Крим, який був незаконно анексований Росією в 2014 році, Буданов сказав: “Крим – це українська територія, ми можемо використовувати будь-яку зброю на нашій території”.

Наприкінці грудня Буданов виступив з публічною промовою в Бахмуті на Донеччині, найгарячішій точці 800-мильної лінії фронту. Те, що він побачив, шокувало його.

“Солдати показали мені ділянку, де нагромаджені трупи, як у кіно”, – сказав він.

“Сотні трупів просто гниють у відкритому полі, місцями вони нагромаджені на інші тіла, як імпровізовані стіни, і коли російські війська атакують це поле, вони використовують ці тіла для прикриття, як щит”, – продовжив він. “Але це не працює. Там фактично поля мертвих тіл”.

Буданов сказав, що озброєння Росії виснажується, що змушує її вдаватися до “дешевших” рішень, таких як іранські безпілотники “Шахід”, що самознищуються, які посіяли страх і паніку серед населення.

Тегеран заперечує постачання безпілотників до Росії, хоча Міністерство оборони США заявило, що Росія придбала сотні таких безпілотників. За перші два дні 2023 року Росія випустила по Україні 84 безпілотники, всі вони були збиті українськими засобами протиповітряної оборони.

США оголосили, що поставлять Україні систему протиракетної оборони Patriot в кінці грудня, в результаті чого загальна військова допомога адміністрації Байдена для України наблизилася до 22 мільярдів доларів. Президент Джо Байден нещодавно підписав законопроект про фінансування уряду на суму 1,7 трильйона доларів, який включає 47 мільярдів доларів додаткової допомоги для України.

“Я хочу висловити подяку за всю допомогу, яку ми отримали, і прошу продовжувати підтримувати Україну, – сказав Буданов, звертаючись до громадян США, – Я обіцяю, що це не займе багато часу, і кожен платник податків у США зможе побачити, куди пішов кожен цент. Ми змінимо цей світ разом”.

Буданов також повідомив, що найближчим часом очікується надходження в Україну американських бойових броньованих машин “Бредлі”: “Ми їх чекаємо. Ми їх дуже чекаємо. Це значно підвищить боєздатність наших підрозділів”.

Буданов зазначив, що очікує, що “найгарячіші” бої будуть у березні, додавши, що Україна планує великий наступ навесні.

“Це [коли ми побачимо більше] звільнення територій і нанесення остаточних поразок Російській Федерації”, – сказав він. “Це буде відбуватися по всій Україні, від Криму до Донбасу”.

Українське керівництво неодноразово заявляло, що не віддасть жодного сантиметра території.

“Наша мета, і ми її досягнемо, – повернення до кордонів 1991 року, такою, якою Україну визнають всі суб’єкти міжнародного права”, – наголосив Буданов.

Щодо майбутнього Росії, Буданов сказав, що є кілька сценаріїв розвитку подій, але меседж зрозумілий: “Ви не повинні боятися трансформації Росії. Вона піде тільки на користь всьому світу”.

Режим Путіна “є посміховиськом для всіх”, сказав Буданов, додавши, що російські війська практично зведені до захисту територій, які вони все ще окупують в Україні – “і це не надовго”.

“Росія більше не є військовою загрозою для світу, це просто казка”, – додав він.

Єдиним питанням, яке залишається, за словами Буданова, є ядерний арсенал Росії “і неконтрольований режим”, що призведе до того, що “весь світ усвідомить необхідність денуклеаризації Росії або, принаймні, міжнародного контролю над її ядерним арсеналом”.

“Терористична країна, яка розмахує ядерною битою на всіх і вивергає погрози – це не той режим, який має етичне або політичне право контролювати зброю масового знищення”, – додав Буданов.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube