Вперше за 100 років в США не змогли обрати спікера Палати представників


09:5104.01.2023

У Сполучених Штатах Америки вперше за останні 100 років відбудеться другий тур виборів спікера Палати представників. Під час першого голосування 3 грудня жоден із кандидатів не набрав необхідної більшості.

Про це пише американське видання The Hill.

Повідомляється, що член палати представників Хакім Джефріс набрав 212 голосів у першому турі голосування, тоді як голова республіканців у Палаті представників Кевін Маккарті отримав 203 голоси.

У зв’язку з цим у США проведуть додатковий тур, під час якого співвідношення сил може змінитися. Процедура повторюватиметься доти, доки один із кандидатів не набере 218 голосів.

У виданні зазначають, що повторні вибори спікера Палати представників США відбудуться вперше за сторіччя.

Журналісти також вказують на те, що проти Кевіна Маккарті (Нью-Йорк) проголосувало 10 його однопартійців, віддавши перевагу республіканцю Енді Біггсу (Арізона). The Hill вважають, що це може свідчити про розкол усередині партії.

Крім того, шість голосів отримав республіканець від штату Огайо Джим Джордан, який напередодні другого туру закликав республіканців віддати свої голоси за Маккарті. З Республіканської партії по одному голосу також отримали Джим Бенкс (Індіана), Байрон Дональдс (Флорида) та Лі Зелдін (Нью-Йорк).

Зазначимо, що спікер є керівником Палати представників та відповідає за цілу низку адміністративних та політичних функцій.

Нагадаємо, що спікер Палати представників США Ненсі Пелосі не балотується на посаду керівника Демократичної партії у Палаті представників.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube