ЧЕСНО вніс Ломаченка у Реєстр держзрадників України


21:1403.01.2023

Колишнього чемпіона світу у трьох вагових категоріях було включено у відповідний реєстр цієї організації.

Підставою для цього стала публікація спортсменом у Instagram відео проповіді митрополита Лонгіна, архієрея так званої УПЦ Московського патріархату, пише Кореспондент.

У своїй проповіді Лонгін говорить про те, що “Українська держава почала війну проти Бога, проти церкви Господньої і проти українського народу”, що є одним із ключових наративів російської пропаганди із приводу низки обшуків СБУ у приміщеннях Московського патріархату.

Після хвилі критики у коментарях Ломаченко зробив ще один пост із тим самим скандальним священнослужителем.

Раніше у грудні боксер також публікував фото митрополита Запорізького і Мелітопольського УПЦ МП Луки, проти якого санкції запровадила РНБО.

“Публічність накладає певні соціальні зобов’язання і на спортсменів, адже вони є кумирами наших дітей і впливають на думку молодого покоління. Важко повірити, що зірки нашого спорту самостійно не в змозі визначити, хто з ким воює вже майже дев’ять років, хто почав війну, хто є державою-терористом. Це вже позиція людини. Поширення фейків російської пропаганди завдає шкоди нашій країні не менше, ніж ракети і Шахеди”, – наводить слова лідера руху ЧЕСНО Віти Думанської офіційний сайт організації.

Читайте: До Усика далеко. Вже порахували, скільки Ломаченко отримав за бій з Ортісом



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube