Меру Полтави вручили підозру в розголошенні інформації про ЗСУ – ЗМІ


12:2729.12.2022

Полтавському міському голові Олександру Мамаю вручили підозру за статтею 114-2 КК України, це сталося після його заяви про створення в області військової частини, яка опікуватиметься 3 областями.

Про це поінформувало регіональне ЗМІ ЗМІСТ із посиланням на власні джерела, передає ЕСПРЕСО.

Зазначається, що правоохоронні органи оголосили підозру меру Полтави Олександру Мамаю.

Кримінальне провадження відкрили за статтею 114-2 КК України (Несанкціоноване розповсюдження інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, переміщення або розміщення Збройних Сил України). 

Журналісти нагадують: 15 грудня в інтерв’ю Олександр Мамай заявив про формування нового армійського корпусу ЗСУ на території Полтавської громади, який буде опікуватися трьома областями. Також він повідомив про дислокацію військових в приміщенні однієї з районних рад.

За довідкою ЕСПРЕСО, Олександр Мамай прийшов у політику за підтримки Партії регіонів, потім був пов’язаний з проєктом “За майбутнє”. Вважається близьким до скандального нардепа від ОПЗЖ, теж полтавчанина, Іллі Киви. Робив двозначні заяви на тему СРСР та комунізму. Підпорядковані йому комунальні служби Полтави неодноразово знімали українські прапори – державний і націоналістичний – з монументу Слави, що в центрі міста.

У грудні 2021 року, за три місяці до повномасштабного вторгнення, Олександр Мамай заявив, що на Сході України має місце не війна з російськими загарбниками, а “йде брат на брата”.

Як повідомляло Інше ТВ, Родичі загиблих військових наполягли, щоб держзраду миколаївського експрокурора Германа слухали відкрито (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube