Хід у відповідь. Південна Корея направила бойові безпілотники в Північну Корею


06:5328.12.2022

Південна Корея вдалася до безпрецедентного кроку, відправивши бойові безпілотники через кордон із Північною Кореєю, у відповідь на подібну акцію з боку Пхеньяна.

Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на офіційні інформаційні джерела в Сеулі.

Обмін безпілотниками, який ненадовго зупинив зліт літаків у великих аеропортах поблизу Сеула, відбувся в той час, коли Кім відкрив важливу політичну зустріч, щоб визначити безпекову, економічну і політичну політику на наступний рік, повідомило у вівторок офіційне Центральне телеграфне агентство Північної Кореї. Минулий рік він провів, вдосконалюючи свій атомний арсенал, не виявляючи ніякого інтересу до повернення до переговорів про ядерне роззброєння, які зайшли в глухий кут протягом трьох років.

У понеділок режим Кіма відправив через кордон п’ять безпілотників, вперше зробивши це за останні п’ять років. Перший перетнув кордон о 10:25 ранку і повернувся, пролетівши близько трьох годин. Ще чотири були виявлені в понеділок вдень і пізніше зникли з радарів, повідомив Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї.

Інформаційне агентство Yonhap заявило, що один з них міг прилетіти в район Сеула, щоб, можливо, сфотографувати президентську резиденцію, але Міністерство оборони відкинуло це твердження. Південнокорейські військові заявили, що відповіли на вторгнення безпілотника, піднявши в повітря винищувачі і військові вертольоти, а місцеві ЗМІ, включаючи Yonhap, повідомили, що по північнокорейських безпілотниках, які порушили повітряний простір біля західних прибережних островів, було зроблено близько 100 пострілів.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube