«До нового санаційного пакету, який спрямують на розгляд РНБО, увійшли російські силовики та представники ІТ-сектору», – Мінекономіки


21:0626.12.2022

Міжвідомча робоча група з питань реалізації санкційної політики  рекомендувала передати на розгляд Ради національної безпеки та оборони України пропозиції щодо застосування санкцій до представників силових органів російської федерації та окремих представників ІТ-сектору.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні МРГ під головуванням Першого віцепрем’єр-міністра – Міністра економіки України Юлії Свириденко.

Про це повідомили в Мінекономіки України, передає Інше ТВ.

«В рамках посилення санкційного тиску на державу-терориста та осіб, що підтримують чи сприяють агресії рф проти України, Міжвідомча робоча група рекомендувала передати на розгляд РНБО пропозиції щодо ухвалення санкцій проти понад 1300 представників силових органів рф. Зокрема, фсб, служби зовнішньої розвідки, нацгвардії рф, міністерства внутрішніх справ, судової влади. Тобто проти осіб, які безпосередньо причетні до злочинів в Україні та проти України.

Також рекомендовано направити до РНБО пропозиції санкцій проти понад 500 юридичних та фізичних осіб ІТ-сфери рф. Це виробники програмного забезпечення чи обладнання, компанії та особи, пов’язані з соцмережами, різними платформами, які режим путіна використовує для пропаганди тощо», – зазначила Юлія Свириденко.

Окрім того, Міжвідомча робоча група розглянула на засіданні низку питань, спрямованих на посилення співпраці з партнерами України та збільшення ефекту санкційного тиску. Зокрема, питання:

віддзеркалення країнами-партнерами санкцій, ухвалених раніше Україною;

унеможливлення отримання російською федерацією та республікою білорусь товарів критичного імпорту. В першу чергу – товарів та комплектуючих, які використовуються для виробництва озброєння та військової техніки.

Як було зазначено під час засідання, на сьогодні у відповідних органів України та країн-партнерів є повне взаєморозуміння з ключових питань санкційної політики. Триває обмін інформацією. Дані, що надаються Україною, мають продовження у відповідних рішеннях та діях союзників. Так, наприклад, частиною 9-го пакету санкцій ЄС, а також санкцій, ухвалених США, було віддзеркалення санкцій, раніше запроваджених Україною. 

Окрім того, партнери оперативно здійснюють перевірку наданої Україною інформації щодо, наприклад, західних комплектуючих, виявлених у зброї, яку використовує держава-терорист, та вживають відповідні заходи.

Як нагадали в Міністерстві, за чотири місяці роботи МРГ Радою національної безпеки та оборони ухвалено, а Президентом України введено в дію рішення про запровадження санкцій проти 3134 фізичних та 1374  юридичних осіб. Більшість з ухвалених санкцій попередньо розглянуті та опрацьовані МРГ.

Окрім того, з урахуванням останніх рішень МРГ рекомендувала подати на розгляд РНБО санкції ще проти понад 8000 фізичних та юридичних осіб.

Як повідомляло Інше ТВ, Україна ввела санкції проти 7 московських попів (ПЕРЕЛІК)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube