Акт політичної легітимізації. Пригожин оплатив масовку на похорон зека з “Вагнера” в Пітері


13:4626.12.2022

Пригожин замовив масовку на похорон зека з ПВК “Вагнер”. За суботню церемонію в Пітері платили по 1,5-2,5 тис. руб. Знайшлося лише 50 охочих.

Про це повідомляє Телеграм-канал Можем объяснить.

24 грудня у Петербурзі на військовій ділянці Білоостровського кладовища поховали бійця ПВК “Вагенра”, колишнього ув’язненого Дмитра Меньшикова. Знайомий “МО” житель північної столиці побував на заході за гроші – як масовка (він же надіслав звідти знімки).

“Масовці платили по-різному, від 1,5-2,5 тисяч рублів, точну кількість сказати не можу, але близько 50 осіб. Організовано привезли на автобусах. Серед масовки більшість не мала поняття про особу героя”, – розповів співрозмовник “МО”. Він додав, що спочатку планувалося зібрати близько 400 осіб, але чомусь план виконати не вдалося.

Загиблий Дмитро Меньшиков – 31-річний сирота був рекрутований Пригожиним в одній із колоній Рязанської області, де відбував покарання за збут наркотиків. Він загинув в Україні в листопаді.

Видання “Север. Реалии”, яке також побувало на похороні, зазначає, що серед тих, хто приїхав попрощатися, були люди з регіонального відділення “Бойового братства” і молодіжного крила ЛДПР. Євген Пригожин особисто приїжджав на цвинтар, де поговорив із журналістами, і поїхав, не дочекавшись самого похорону.

Пригожин публічно вимагав поховати Меньшикова на алеї героїв, але Смольний йому відмовив, пославшись на те, що такої алеї не існує (вона з’явилася пізніше). “Кухар Путіна” скористався цією відмовою, щоб роздмухати черговий скандал, звинувативши адміністрацію Петербурга й особисто губернатора Бєглова у створенні “антиросійської й антипатріотичної коаліції”

Пригожин обрав Пітер центром своєї імперії, тут він відкрив Вагнер-центр і оголосив війну місцевому губернатору, посада якого зараз його цікавить.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube