“Подивимося, що ще ми можемо поставити”. Передача комплексів Patriot Україні – сигнал для Німеччини


14:0623.12.2022

США запевнили Україну у постачанні протиповітряних ракетних комплексів Patriot. Тепер цей приклад може наслідувати і німецький уряд. Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок зазначила, що зараз необхідно подивитися, “що ще ми можемо зробити”.

Про це пише RND.

Після того, як США пообіцяли надати Україні системи ППО Patriot, німецький уряд також розглядає можливість надання більшої підтримки українським збройним силам у захисті від російських повітряних атак. Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок (партія Зелені) заявила в четвер у Берліні, що “в ході поставки Patriot ми також подивимося, що ще ми можемо поставити, тому що ми знаємо, що ці системи протиповітряної оборони рятують життя”.

США запевнили Президента України Володимира Зеленського в отриманні системи протиповітряної оборони Patriot під час його візиту до Вашингтона. Бундесвер також має ці оборонні озброєння і нещодавно запевнив Польщу про розгортання трьох систем. Однак, речник уряду Штеффен Гебештрайт вже в середу дав зрозуміти, що жодна з них не буде надана Україні.

Нагадаємо, що Німеччина почала передачу Словаччині танків на заміну переданих Україні



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube