Макрон знову заговорив про “гарантії безпеки” для Росії


13:5422.12.2022

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що в новій “безпековій архітектурі світу” гарантії безпеки мають бути надані і Україні, і Росії.

Президент висловив підтримку стратегії “асболютного захисту України” і сказав, що українське поле битви за перемогу згодом має бути закріплено в гарантіях політичної стабільності і безпеки Європи, пише ЛБ.

Макрон сказав, що гарантії безпеки за цією новою архітектурою мають стосуватися України та Росії, а також таких сусідів, як Азербайджан, Грузія, Молдова та Вірменія.

“Коли я говорю про гарантії, я маю на увазі всі ці країни, як для нас, так і для Росії”, – сказав пан Макрон.

Французький президент також вважає, що Європа має збільшити свою роль у НАТО і зменшити залежність від США в питанні оборонних спроможностей. У розмові з трьома журналістами після повернення до Парижа з саміту в Аммані, Йорданія, Макрон наголосив, що не вбачає у прагненні розвитку європейської оборони альтернативи НАТО. Міцніша Європа, сказав пан Макрон, дозволить континенту стати більш автономним в рамках альянсу, діючи “усередині НАТО, з НАТО, але також не залежачи від НАТО”.

“Альянс – це не те, на що я повинен покладатися. Це те, що я повинен вибрати, те, з чим я можу працювати”, – вважає він.

Читайте: Французького форварда Мбаппе, який забив 3 гола в матчі з Аргентиною, заспокоював Макрон – просто на полі (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube