Хід у відповідь. Відправивши придворного клоуна Медведєва в Китай, Путін свідомо принизив Сі Цзіньпіна


12:1922.12.2022

Про це пише Телеграм-канал Генерал СВР, відомий своїми інсайдами з кремлівських кабінетів.

“Неабияк засмаглий, відпочилий і протверезілий колишній президент Росії Дмитро Медведєв відвідав Китай, де зустрівся з главою китайської держави Сі Цзіньпіном і передав йому “послання” від нинішнього президента Росії Володимира Путіна. Жодних оглядин “наступників” російського президента під час візиту до Китаю не було й близько, Медведєв виступив у ролі “листоноші Пєчкіна”, тільки й усього. Сі Цзіньпін зажадав у Путіна детальний план із датами, де президент Росії мав розписати, як і коли він збирається закінчити війну, і тільки за наявності подібних письмових пояснень або, якщо завгодно, обіцянок, лідер Китаю готовий був погодитися на телефонні переговори з Путіним та обговорювати можливість візиту в Росію наступного року.

Наскільки лист російського президента переконав Сі Цзіньпіна, буде зрозуміло з того, відбудуться телефонні переговори лідерів двох країн найближчим часом чи ні. Взагалі, посилати Медведєва на зустріч із Сі Цзіньпіном було ризиковано і необачно з боку президента Росії, але треба знати Путіна і розуміти, що таким чином він відповідає на принизливу вимогу надати письмові пояснення щодо планів закінчення війни, і, відправивши придворного клоуна Медведєва доставити лист з оказією, Путін принизив Сі Цзіньпіна у відповідь.

Учора ввечері, після наради з постійними членами Ради Безпеки РФ, Путін у режимі відеозв’язку провів оперативну нараду з представниками керівництва силового і військового блоків. Обговорювали, зокрема, тему збільшення терміну служби за призовом у РФ, і президент висловився на користь швидкого рішення. Путін повідомив учасникам наради, що він затвердив плани щодо збільшення терміну служби за призовом до двох років, починаючи з осіннього призову 2023 року, офіційно оголосити нововведення президент збирається в лютому наступного року. Путін заборонив до 8 січня порушувати в інформаційному просторі теми мобілізації та збільшення терміну служби за призовом, аргументуючи тим, що треба дати народу спокійно повернутися в країну після свят.

Розширене засідання Колегії Міністерства оборони РФ, яке вчора провів Путін, сенсу обговорювати немає. Директор ФСБ Олександр Бортніков і секретар Радбезу Микола Патрушев, які мирно дрімали під час виступу вождя, яскраве підтвердження нікчемності заходу”, – сказано в повідомленні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube