Сі Цзіньпін заявив дмитру медведєву, що виступає за переговори України і росії


23:1821.12.2022

Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив заступнику голови ради безпеки росії дмитру медведєву, що його країна хотіла б бачити переговори щодо України.

Про це очільник КНР сказав після їхньої зустрічі в Пекіні, пише Bloomberg з посиланням на державний мовник Центрального телебачення Китаю, передає «ТСН».

Сі Цзіньпін сказав Медведєву, що його адміністрація “активно просуває мир і переговори”.

“Китай сподівається, що відповідні сторони зможуть залишатися раціональними і стриманими, проводити всебічні переговори і вирішувати взаємні проблеми безпеки політичними методами”, – сказав він і додав, що Пекін досі хоче співпрацювати з росією для розвитку спільних зв’язків.

За інформацією пропагандистських ЗМІ рф, Медведєв нібито також передав у Пекіні для лідера Китаю “послання” від Путіна. Проте про що конкретно йдеться, пропагандисти не повідомляють.

Як зазначає Bloomberg, Китай уникає критики росії у зв’язку з війною в Україні. Пекін у листопаді підписав комюніке на саміті G20 в Індонезії, в якому йдеться про те, що “більшість членів рішуче засудили війну в Україні”, але КНР продовжує утримуватися від того, щоб називати її війною.

Як повідомляло Інше ТВ, Провал початкового плану росії вторгнення в Україну непокоїть Китай у зв’язку з його планами на Тайвань – ЦРУ



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube