США звинуватили ООН у небажанні почати розслідування щодо іранських дронів


15:0320.12.2022

США звинуватили генсека ООН Антоніу Гутерріша в тому, що “під тиском РФ” він не відправив експертів в Україну для перевірки безпілотників, які використовуються Росією. Про це 20 грудня повідомило агентство Reuters, пише Кореспондент.

“Ми шкодуємо, що ООН не зробила жодних кроків для проведення нормального розслідування цього повідомлення про порушення… Ми розчаровані тим, що Секретаріат, явно піддавшись загрозам Росії, не виконав мандат на розслідування, яке дала йому ця Рада”, – заявив заступник посла США в ООН Роберт Вуд на засіданні Ради безпеки у понеділок.

Як відомо, Великобританія, Франція, Німеччина, США та Україна вважають, що постачання безпілотників іранського виробництва до Росії порушують резолюцію Ради Безпеки ООН від 2015 року, яка закріплює ядерну угоду з Іраном.

При цьому Росія заперечує, що її сили використовують іранські безпілотники в Україні, і стверджує, що представники ООН не мають мандату на поїздку до Києва для розслідування.

Читайте: «Це вже не «мопеди», це «шуршунчики» – начальник Миколаївської ОВА розповів про зміни у російських дронах-камікадзе (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube