Єврокомісія навесні оцінить прогрес України у виконанні семи рекомендацій для вступу в ЄС


11:4017.12.2022

ЄС підтвердив прогрес України у виконанні семи рекомендацій Єврокомісії та готовність надати попередню оцінку навесні. Про це повдіомила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, передає УНН із посиланням на Кабмін.

«Це є важливим рішенням для забезпечення високої динаміки процесу європейської інтеграції України, а також підготовки до початку переговорів про членство», – зазначила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Деталі

зазначимо, що аідповідне рішення було ухвалене 13 грудня 2022 року на засіданні міністрів країн-членів ЄС.

У Висновках зазначено, що Рада ЄС бере до уваги наміри Європейської Комісії надати оновлену інформацію щодо прогресу України у виконанні рекомендацій Єврокомісії навесні 2023 року у доповнення (без заподіяння шкоди) до комплексного регулярного звітування про розширення ЄС.

Рада відзначила значні зусилля, які Україна продемонструвала для досягнення цілей, визначених у рекомендаціях Єврокомісії щодо статусу кандидата, а також суттєвий прогрес загалом в процесі реформ.

«Рада вітає реформаторські зусилля України в такі важкі часи та заохочує продовжувати цей шлях», – йдеться у Висновку.

Також у Висновках передбачено розробку Єврокомісією дорожньої карти щодо наступних кроків для полегшення доступу України до Внутрішнього ринку ЄС, використовуючи весь потенціал Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Читайте: Євросоюз влаштував вечірку в метаверсі, але на неї ніхто не прийшов: скільки грошей витратили



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube