Британія до нового року закінчить навчання 10 тис. наших військових (ВІДЕО)


09:3816.12.2022

З 2023 року у Британії військовій справі за стандартами НАТО навчатимуться ще 19 200 українських військових.

Про це повідомив на брифінгу надзвичайний і повноважний посол України у Британії Вадим Пристайко у телеефірі Медіацентру.

“За вісім років війни британські підрозділи навчили близько 25 тисяч наших офіцерів та солдат, перебуваючи в Україні. Зараз ця робота перенесена у Велику Британію. До нового року ще закінчимо майже 10 тисяч”, – розповів Пристайко.

Починаючи з 1 січня наступного року, ще 19 200 солдат та офіцерів пройдуть навчання на території Великої Британії.

“Британія робить це не тільки сама, вона залучила вже 10 націй, у тому числі, офіцерів з таких далеких країн, як Австралія та Нова Зеландія”, – підкреслив посол.

Пристайко поінформував, що під час 5-тижневого навчального курсу британські інструктори вчили цивільних українців, як стати ефективними солдатами і як зберегти життя.

“Але наша взаємодія цим не обмежується. Ми за допомогою наших колег навчали тут багато різних спеціалістів – медиків, військових інженерів. Окрім цього, навчали екіпажі вертольотів, команди кораблів, які готові до передачі”, – запевнив дипломат.

Стосовно спеціалізації військовослужбовців, які навчатимуться після Нового року, Пристайко повідомив, що переважна більшість з них – це солдати піхоти, які поповнять згодом сержантський корпус.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube