Чи можливо викинути росію з Радбеза ООН? В США відповіли


08:3116.12.2022

Сполучені Штати докладають всіх зусиль, аби ізолювати росію в міжнародних організаціях, і якби існував спосіб призупинення її членства в Радбезі ООН, то негайно б ним скористалися.

Про це заявила в четвер журналістам речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає кореспондент Укрінформу.

«Поведінка росії в Україні є порушенням Статуту ООН і образою основного мандату Ради Безпеки, – сказала вона, відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати позицію президента Джо Байдена з цього питання. – Для постійного члена Ради Безпеки ООН порушувати Статут і вести таку жорстоку війну проти України, зокрема намагаючись заподіяти такі широкомасштабні людські страждання й націлюючись на критично важливі об’єкти інфраструктури, – обурливо».

Тому, за її словами США ініціювали голосування в Генеральній Асамблеї ООН щодо призупинення членства росії в Раді ООН з прав людини, яке успішно відбулося, і працюють над тим, щоб не допустити рф до керівних посад в інших органах системи ООН.

Водночас нині у Білому домі не бачать способу позбавлення росії членства в Раді Безпеки ООН.

«Якби існував шлях до призупинення членства росії в Раді Безпеки ООН, ми б негайно ним скористалися. На жаль, ми не бачимо, що правила ООН змінюються. І тому ми зосереджені на подальших заходах щодо ізоляції росії, у тому числі в міжнародних організаціях, і притягнення її до відповідальності, зокрема за допомогою санкцій».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube