СБУ викрила депутата ОПЗЖ, який «передав» окупантам заводи харчової та хімічної промисловості на Запоріжжі (ФОТО)


18:2915.12.2022

Служба безпеки продовжує системно викривати ворожих поплічників, які перебувають у захоплених регіонах України. Зловмисником виявився колишній голова Пологівської районної ради Запорізької області, який входив до забороненої партії ОПЗЖ.

Після захоплення частини регіону він один з перших підтримав загарбників. За це його призначили очільником місцевої окупаційної адміністрації і дозволи сформувати «штат» псевдооргану.

Перебуваючи на «посаді», він виконував вказівки кремля щодо перелаштування роботи українських підприємств на користь країни-агресора. Насамперед ворога цікавили великі об’єкти хімічної та харчової індустрії. Саме їх потужності москва планувала використовувати для забезпечення потреб воєнно-промислового комплексу та військових угруповань рф.

Для цього колаборант здійснив «інвентаризацію» місцевого бізнесу і зобов’язав підприємців «перереєструватися» у створеній окупантами «военно-гражданской администрации». Також він змушував менеджмент українських компаній сплачувати «податки» до бюджету рф і постачати готову продукцію до країни-агресора. У разі незгоди зловмисник погрожував переслідуванням з боку каральних органів рашистів і фізичною розправою.

СБУ викрила депутата ОПЗЖ, який «передав» окупантам заводи харчової та хімічної промисловості на Запоріжжі (ФОТО) 1
СБУ викрила депутата ОПЗЖ, який «передав» окупантам заводи харчової та хімічної промисловості на Запоріжжі (ФОТО) 3

Для координування роботи колаборанта за ним був «закріплений» російський куратор – заступник губернатора Пензенської області. Саме з ним ворожий поплічник погоджував питання «передачі» агресору українських підприємств, а також організації і проведення псевдореферендуму в захопленому районі. Крім цього колаборант брав активну участь у пропагандистських проєктах кремля і був «персонажем» псевдодокументальних фільмів одного з ідеологів рашизму охлобистіна.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Наразі зловмисник намагається переховуватись від правосуддя на тимчасово окупованій території України. Втім, СБУ встановила місця його перебування і проводить заходи для притягнення до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники Служби безпеки Запорізької області за процесуального керівництва обласної прокуратури.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube