Німеччина побудує завод з виробництва боєприпасів для установок Gepard – в липні вже будуть


16:1615.12.2022

Німецький концерн Rheinmetall будує новий завод з виробництва боєприпасів середнього калібру, повідомило у четвер інформаційне агентство dw.com

За словами представника Rheinmetall, основна увага спрямована на те, щоб відновити забезпечення боєприпасами Німеччини, яке буде незалежним від закордонних виробничих потужностей.

Було ухвалено рішення про виробництво боєприпасів калібрами 20-35 мм на території Німеччини, зазначив він.

Виробництво розпочнеться у червні 2023 року, а вже у липні Rheinmetall зможе поставити першу партію боєприпасів для зенітних самохідних установок Gepard.

Якщо федеральний уряд Німеччини надішле відповідне замовлення, Україна може отримати до 300 000 боєприпасів, повідомив далі представник концерну.

Де саме будується новий завод, публічно не повідомляється.

Rheinmetall – ключовий постачальник боєприпасів для Бундесверу. Наприкінці листопада він, наприклад, отримав рамковий контракт від Бундесверу на 576 млн євро, за яким він має виготовити понад 600 000 набоїв калібру 30 мм для БМП Puma.

Також Rheinmetall виготовляє набої для інших країн – лише сьогодні він повідомив про замовлення на 10 000 снарядів калібру 155 мм для однієї з країн Європи. Вартість контракту – 33 млн євро.

Деякі снаряди середнього калібру Rheinmetall виготовляє на швейцарському підприємстві Rheinmetall Air Defence AG (Oerlikon Contraves). Серед них – снаряди для зенітних установок Gepard, які Німеччина передала Україні як військову допомогу.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube