Росіян та білорусів більше не допускатимуть до участі в Міжнародному союзі залізнниць. Які країни були проти?


19:2813.12.2022

Після початку повномасштабної війни одним із напрямків роботи Укрзалізниці стало забезпечення відсторонення залізничних компаній росії та білорусі від участі у всіх видах діяльності Регіональної Європейської Асамблеї та Генеральної Асамблеї Міжнародного союзу залізниць (МСЗ).

Цього вдалося досягти: МСЗ, членами якої є понад 200 світових залізничних підприємств, було першою міжнародною організацією, яка рішенням Голови МСЗ та Генерального директора ще 4 березня 2022 року за зверненням Укрзалізниці призупинила членство залізничних компаній росії та Білорусі.

Але попереднє рішення мало бути ратифіковане генеральною асамблеєю, тому цього тижня делегація Укрзалізниці знову взяла участь в засіданнях Регіональної Європейської Асамблеї та Генеральної Асамблеї Міжнародного союзу залізниць із метою відстояти остаточне ухвалення рішення щодо відсторонення.

Про це повідомили в «Укрзалізниці», передає Інше ТВ.

«Не дивлячись на те, що росія є важливим фінансовим спонсором організації та попри значний тиск з боку представників Китаю, Індії, Монголії, Ірану, Вірменії та Казахстану, рішення щодо остаточного відсторонення було прийняте: «за» проголосували 72% учасників МСЗ.

Ухвалення цього рішення було б неможливим без безпосереднього сприяння міжнародних партнерів – залізниць країн Азії, Європи та Америки, які також підтвердили свої обіцянки надати власну експертизу та допомогу Укрзалізниці у післявоєнному відновленні інфраструктури. Укрзалізниця продовжує забезпечувати виконання державної політики України на всіх рівнях, незважаючи на перешкоди», – йдеться в повідомленні «Укрзалізниці».  

 Як повідомляло Інше ТВ, Ще в одній міжнародній організації росіянам вказали на двері: ПАЧЕС не підтвердила мандати делегації країни-агресора



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube