Лукашенко закликав відібрати завод у українського власника (ВІДЕО)


09:3813.12.2022

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав своїх чиновників не чекати, поки власники іноземних заводів продадуть своє майно, а «прихватизовувати» підприємства, щоб виготовляти там продукцію.

Про це пишуть білоруські пропагандисти. 

Лукашенко на одній із своїх нарад поцікавився у чиновника, що в його регіоні із промисловими підприємствами. Той повідомив, що завод електродів припинив свою роботу, оскільки його власниками є громадяни України. На це Лукашенко заявив, що не потрібно чекати, коли зміниться власник, а просто відбирати майно і продовжувати роботу заводу. Те саме він сказав і щодо компанії IKEA.

Лукашенко заявив, що українці та європейці привезли до Білорусі технології, проте через співучасть його держави у війні проти України, компанії припинили свою діяльність. Лукашенко стверджує, що не потрібно чекати, поки власники знайдуть нових покупців, а просто вкрасти заводи разом із технологіями та обладнанням. Білоруський диктатор додав, що мовляв вони теж зможуть робити «ліжка та табуретки» і потім навіть продавати їх до ЄС та України.  



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube