Для наближення миру в Україні треба зробити 3 кроки, – Зеленський звернувся до лідерів країн – учасниць «Великої сімки» (ВІДЕО)


20:4112.12.2022

Країни G7 мають зробити три очікуваних кроки, які прискорять настання миру в Україні. Мова йде про надання ЗСУ танків та захист української енергетики від обстрілів РФ.

Це заявив президент України Володимир Зеленський.

“Росія продовжує агресію, а отже, має бути продовжена й підтримка України. Наступного року – так само як і цього. Але крім цього, ми маємо зробити й давно очікувані кроки – те, що прискорить настання миру. Я перелічу ці кроки. Їх три”, – заявив Зеленський.

За його словами, Україна потребує сучасних танків і цю оборонну можливість треба відкрити. Також ЗСУ потрібні артилерія, снаряди до неї, далекобійні ракети та реактивні системи. Президент додав, що результативнішими буде Україна з такою зброєю, то коротшою буде російська агресія.

“Другий – нова міцність. Маємо зберегти й наступного року фінансову, енергетичну та соціальну стабільність. Не програти в цьому – це виграти в усьому. Зокрема, надійний захист української енергетики від російських ракет та іранських дронів буде захистом усієї Європи, оскільки цими ударами Росія провокує гуманітарну й міграційну катастрофу не лише для України, але й для всього ЄС”, – додав президент.

Окремо Зеленський підкреслив крок дипломатії. Він зазначив, що Україна завжди була лідером переговорних зусиль і робила все, щоб зупинити російську агресію. На саміті G20 Зеленський запропонував “формулу миру”. Мова йде про 10 чітких пунктів, які цілком реально виконати. Це потрібно для миру в Україні, у Європі, у світі.

Також президент запропонував скликати спеціальний саміт – Global Peace Formula Summit, – щоб визначитись, як і коли можна буде реалізувати пункти української “формули миру”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube