Лепсервідзе, четверо Ковальчуків, ТВ-канали і ведучі, блогери, родичі, регіональні чиновники – що в черговому снкційному пакеті ЄС


16:0012.12.2022

Проєкт нового пакета санкцій ЄС проти РФ передбачає заходи проти 144 фізосіб, включно зі знаменитостями, телеведучими і блогерами, повідомив портал EUobserver.

Майбутні санкції ЄС завдадуть удару по російському медійному рупору, водночас проливаючи світло на жахіття, що ховаються за пропагандистським фасадом.

Проект нових чорних списків ЄС із 144 осіб включає популярних російських телеведучих Бориса Корчевнікова та Марину Євгенівну Кім, співака Григорія Лепсервідзе, а також письменників Дмитра Пучкова, Микиту Михалова та Сергія Міхєєва.

Корчевніков, наприклад, публікує в соціальних мережах коментарі, які “асоціюють Захід і Україну з безбожництвом і дияволом”, йдеться в санкційних документах ЄС, з якими ознайомився EUobserver.

Міхєєв говорить про “нібито необхідність “денацифікації” і “демілітаризації” України” і просуває “ідеологію “русского мира”, додали вони, маючи на увазі кремлівську концепцію зіткнення цивілізацій між Євразією і Заходом.

ЄС має намір заморозити активи і заборонити видачу віз чотирьом членам сім’ї Ковальчуків, які володіють компаніями у сфері ЗМІ та соціальних мереж і які є близькими друзями російського президента Володимира Путіна.

Одна з них, Тетяна Ковальчук, є “третьою найбагатшою жінкою Росії зі статками у 600 млн. доларів [569 млн євро]” і є співвласницею гірськолижного курорту “Ігора” під Санкт-Петербургом в Росії, “де дочка Путіна святкувала своє весілля”, йдеться в документах ЄС.

П’ять керівників російських компаній “Рен ТВ” і “ТВ-Новини” також мають бути притягнуті до відповідальності.

Державні медіа-холдинги ВГТРК і “Національна медіа-група”, державний мовник АНО “ТВ-Новини”, а також Стратегічний фонд культури в Москві, який ЄС називає прикриттям для російської служби зовнішньої розвідки СЗР, мають заморозити свої активи в ЄС.

А три російські канали – НТВ/НТВ Мир, Россия 1 і РЕН ТВ – будуть позбавлені ліцензій на мовлення в країнах ЄС.

Перелічені російські ЗМІ винні у “серйозному викривленні та маніпулюванні фактами” з метою виправдання війни проти України та дестабілізації країн ЄС, що становить “значну і пряму загрозу громадському порядку та безпеці Союзу”, йдеться у документах.

Дев’ятий раунд санкцій ЄС відбувається на тлі повітряних бомбардувань Росією систем тепло- та водопостачання України з настанням морозної зими.

Під санкції потрапили дві дочки і двоюрідний брат чеченського ватажка Рамзана Кадирова, а також десятки дрібних міністрів уряду, депутатів, сенаторів, регіональних губернаторів, військових і чиновників.

Вони також включають економічні заходи – ембарго на інвестиції в російський гірничодобувний сектор, заборону на продаж технологій подвійного призначення 169 російським компаніям і заморожування активів Кредитного банку Москви і банку “Далекосхідний”.

Дев’ятий раунд санкцій накладається на попередній пакет санкцій, що включає обмеження цін на газ, нафтове ембарго та понад 1200 осіб, внесених до “чорного списку” – “хто є хто” серед російських політичних, військових та бізнесменів, а також улюбленців ЗМІ, включаючи самого Путіна та його найближчих родичів.

Деталі нових санкцій все ще можуть бути змінені в очікуванні переговорів міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі в понеділок (12 грудня).



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube