Путін припускає здачу захоплених територій – після перетворення на випалену землю


19:3012.12.2022

Про це повідомляє Телеграм-анал Генерал СВР, відомий своїми інсайдами з кремлівських кабінетів.

-На минулих вихідних президент Росії Володимир Путін провів дві наради з представниками керівництва силового і військового блоків. Наради відбувалися в режимі відеозв’язку, але є один нюанс, якщо Путін бачив на своєму екрані зображення учасників наради, то замість самого Путіна на екранах учасників наради зображення було відсутнє. Напередодні Путін переніс нескладну проктологічну операцію і за рекомендацією лікарів був змушений вести наради в положенні лежачи. Саме тому зображення президента було відсутнє під час наради і учасники тільки чули голос Путіна.

Під час нарад обговорювали становище на фронті, майбутній етап мобілізації, а у вузькому колі з представниками керівництва силового блоку, президент обговорив необхідність кадрових рішень у керівництві військового блоку. Кадрові рішення у військовому блоці зріють давно, і Путін у спілкуванні з силовиками ці питання обговорює, але тут важливо розуміти, що будь-які кадрові рішення будуть пов’язані з втратою “нових територій”. Тобто треба буде позначити винних, УВАГА, не покарати, а лише позначити, м’яко, але демонстративно усунувши від керівництва.

На стадії обговорення Путін намагається визначитися, коли краще здійснити ротації: до втрати територій і в такий спосіб вивести з-під основного удару нинішній склад керівництва військового блоку, розмазавши відповідальність за втрату з тими, хто прийде їм на зміну, або вже після, і тоді, залежно від реакції суспільства й еліт, призначати винних.
Можливо, Путін, розуміючи, що його зображення на екранах учасників наради відсутнє, розговорився більше, ніж зазвичай, але він уперше, на настільки широке коло осіб, допустив втрату ВСІХ окупованих територій, включно з Кримом.

Для деяких учасників наради ці одкровення стали великою несподіванкою, тому що до цього, в основному, Путіну пропонували різні варіанти щодо “коригування лінії фронту” шляхом її зменшення і здачі частини територій для зміцнення позицій на інших напрямках, про Крим навіть не заїкаючись, на що президент у кращому разі похмуро мовчав, а в гіршому починав кричати щось на кшталт “тільки прос …рать все вмієте”.

На вихідних Путін прямим текстом припустив втрату “нових територій”, щоправда, в середньостроковій перспективі, дослівно: “наприкінці наступного – початку 24-го року”. Саме висловлювання було в контексті обговорення знищення великих міст перед і під час відступу з них. Для російських громадян відступ має бути обґрунтований повним знищенням “озброєннями НАТО колишніх українських міст”, мовляв, там захищати нічого, там випалена земля.

На думку Путіна, Донецьк і Луганськ мають бути стерті повністю, той самий план щодо Криму. Але це, як стверджує президент, “крайній випадок”.
У неділю ввечері Путін уже досить упевнено походжав, а лікарі після огляду все ж таки рекомендували найближчими кількома днями багато не сидіти і бажано на місці не стояти, побоюючись ускладнень після навіть настільки не складної операції, сказано в повідомленні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube