Іран може отримати від рф в обмін на ракети і дрони літаки і ППО – це вже хвилює сусідів і США


07:3310.12.2022

Сполучені Штати стверджують, що в обмін на постачання Іраном Росії зброї для ведення війни в Україні Москва надає Тегерану “безпрецедентний рівень” військово-технічної підтримки.

Про це співрозмовники в адміністрації президента США Джо Байдена розповіли NBC News.

В рамках розширеного партнерства Росія може надати Ірану передову військову техніку і компоненти, включаючи вертольоти і системи протиповітряної оборони. Навесні іранські пілоти навчалися в Росії керувати російським винищувачем Су-35, що, за словами чиновників, вказує на те, що Іран “може почати отримувати літаки протягом наступного року”.

Білий дім раніше заявляв, що вважає, що Іран постачає безпілотники в Росію для використання в Україні, але відносини між двома країнами трансформуються в “повноцінне оборонне партнерство” зі зброєю і військовим досвідом, що течуть в обох напрямках, заявили чиновники.

Росія прагне співпрацювати з Іраном у сфері розробки озброєнь, включаючи можливе створення спільної виробничої лінії для безпілотників в Росії, за словами чиновників.

“Це партнерство становить загрозу не тільки для України, але й для сусідів Ірану в регіоні”, – сказав один з високопосадовців адміністрації. “Ми поділилися цією інформацією з партнерами на Близькому Сході і в усьому світі”.

Очікується, що адміністрація Байдена визначить три російські організації, які брали участь у передачі іранських безпілотних літальних апаратів (БПЛА) для використання в Україні, повідомили офіційні особи. До них відносяться Повітряно-космічні сили Росії, які отримують БПЛА, та 924-й Державний центр безпілотної авіації Росії. Особовий склад 924-го центру відвідав Іран для проходження навчання з експлуатації іранського озброєння.

Офіційні особи заявили, що США також “розглядають варіанти об’єднання групи країн-однодумців для обговорення ірансько-російського військового співробітництва” і працюють з іншими країнами, щоб гарантувати, що Росія і Іран не зможуть переміщати обладнання, зброю або гроші через їхні країни для підтримки цього нового партнерства.

“Ми накладаємо штрафні санкції на суб’єктів, причетних до передачі іранських БПЛА Росії для використання в Україні”, – сказав один з чиновників. “Ми оцінюємо подальші кроки, які ми можемо зробити з точки зору експортного контролю, щоб обмежити доступ Ірану до чутливих технологій”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube