Пригожин тепер заманює зеків на фронт чистими “лівими” паспортами. Якщо виживуть


14:0605.12.2022

Євген Пригожин та підконтрольні йому діячі групи “Вагнера” безперервно вербують російських в’язнів для участі у війні проти України. При цьому умови контракту, які обіцяють вбивцям та ґвалтівникам, постійно покращуються.

За даними джерел 24 каналу в українських спецслужбах, на початку кампанії набору зеків на війну Пригожин гарантував кожному, хто повернеться із фронтів, амністію. Втім, згідно з російськими законами зробити це було неможливо.

Надаючи в’язням обіцянки про їх звільнення, власник групи “Вагнера” мав лише обіцянку вищого військово-політичного керівництва про амністію, але гадки не мав, як можна юридично оформити вихід зеків з-за ґрат.

З початку листопада наближений до Путіна Пригожин ніби вирішив всі питання щодо юридичної колізії із в’язнями. Всі ті, кого випустили на волю для участі у війні, де-юре вважаються втікачами. Однак відтепер у випадку дуже серйозних поранень, які унеможливлюють повернення на фронт, їм створюють нову особистість.

Так, низка вже колишніх в’язнів отримала паспорти на інші прізвища, без судимостей та будь-яких вказівок про проблеми із законом. Однак стосується це лише тих, хто втратив під час бойових дій якусь із кінцівок.
Тих зеків, що “затрьохсотилися”, але зберегли можливість ходити та тримати автомат у руках, примусово відправляють на фронт після відновлення. Буцімто, все як домовлялися: вихід є лише без ніг або у чорному пакеті.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube