В Лондоні затриманій російський олігарх Фрідман і 2 його поплічника, в будинку провели обшук


17:1203.12.2022

Національне агентство по боротьбі зі злочинністю (NCA) Великої Британії повідомило про затримання “заможного російського бізнесмена” за підозрою у відмиванні грошей, змові з метою обману міністерства внутрішніх справ Великої Британії та змові з метою дачі неправдивих свідчень.

58-річного бізнесмена затримали 1 грудня в його будинку в Лондоні. Також було затримано двох його ймовірних співучасників. Один із них – його 35-річний співробітник, який виносив із дому сумку з тисячами фунтів готівкою. Інший – 39-річний колишній бойфренд нинішньої партнерки бізнесмена, його підозрюють у відмиванні грошей і змові з метою шахрайства.

В операції із затримання бізнесмена брали участь понад 50 співробітників NCA. Під час обшуку в його будинку знайшли значну суму готівкою. “Ця операція є останньою в серії втручань NCA, спрямованих на припинення діяльності корумпованих міжнародних бізнесменів та їхніх пособників”, – заявив глава відомства Грем Біггар.

Усіх трьох затриманих наразі звільнено під заставу.

“Агентство” зазначає, що вік бізнесмена збігається з віком співзасновника “Альфа-Групп” і холдингу LetterOne Михайла Фрідмана, який живе в Лондоні. Після російського вторгнення в Україну він потрапив під санкції Євросоюзу і Великої Британії та скаржився на пов’язані з цим фінансові обмеження.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube