Партія Орбана використовувала персональні дані угорців з податкової і записів на вакцінацію


18:5801.12.2022

Правляча партія прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана використовувала дані угорців, які записувались на вакцинацію проти COVID-19 для просування передвиборчої компанії у квітні 2022 року.

Про це пише  Politico.

Для допомоги “Фідесу” використовувалися не лише дані про щеплення, а й дані про заявки на отримання податкових пільг та реєстрацію членства в асоціаціях. Це порушує права на недоторканність приватного життя, йдеться у звіті, і розмиває межу між правлячою партією та урядовими ресурсами в Угорщині, яку ЄС неодноразово попереджав про необхідність навести лад у сфері верховенства права.

“Використання персональних даних людей, зібраних для доступу до державних послуг, для бомбардування їх повідомленнями політичної кампанії є зрадою довіри та зловживанням владою”, – заявила Дебора Браун, старший дослідник з питань технологій Х’юман Райтс Вотч.

“Уряд Угорщини повинен припинити використання персональних даних для політичних кампаній і гарантувати рівні умови для проведення виборів”, – додала вона.

Згідно з доповіддю, люди, які надали свої персональні дані на урядовий веб-сайт для реєстрації на отримання вакцини від COVID-19, отримували політичні повідомлення, покликані вплинути на вибори на підтримку правлячої партії.

Орбан виграв четвертий термін поспіль на посаді прем’єр-міністра на виборах у квітні 2022 року, але міжнародні спостерігачі заявили, що умови, в яких проходили загальні вибори, не були справедливими.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube