Росія зупинила переговори з США про контроль над ядерними озброєннями


20:0829.11.2022

Адміністрація США звинуватила Росію в односторонньому “зупиненні” переговорів щодо угоди про контроль над ядерними озброєннями, які мали розпочатися сьогодні в Єгипті. Про це повідомляє CNN.

Офіційний представник Держдепартаменту заявив, що Сполучені Штати та Російська Федерація планували провести у вівторок 29 листопада у Каїрі в Єгипті засідання Двосторонньої консультативної комісії (ДКК) щодо нового Договору про СНО, проте “російська сторона поінформувала США, що Росія в односторонньому порядку відклала зустріч і заявила, що запропонує нові дати.

Високопосадовець Держдепартаменту повідомив CNN, що Росія не повідомила США про причини для перенесення консультацій і проінформувала США про своє рішення “в останній день”.

Заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков повідомив російським пропагандистським медіа, що “рішення було прийнято на політичному рівні” через те, що “сторони так і не змогли узгодити програму консультацій”. Також, за його словами, на відміну зустрічі “вплинула і ситуація навколо України”.

Як повідомили в МЗС Росії, нові дати консультацій буде запропоновано пізніше, проте цього року вони вже не відбудуться.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube