З Назарбаєвим, без Путіна – в Казахстані відбулась інавгурація Токаєва (ВІДЕО)


09:5026.11.2022

У Казахстані сьогодні, 26 листопада, відбулася інавгурація Касима-Жомарта Токаєва. Політик вдруге очолив країну. Більше балотуватися на виборах глави держави він не зможе.

Як передає Zakon.kz, на церемонії був присутній перший президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв. Лідери ОДКБ й Владімір Путін на інавгурацію не приїжджали.

На інавгурації були присутні державні діячі, а з міжнародних політиків – посли. Так само було і під час першої інавгурації Токаєва у 2019 році.

Свою промову Токаєв говорив казахською мовою. Він наголосив, що вибори відбулися чесно та справедливо.

“Мій священний обов’язок як сина казахського народу і Президента Казахстану – зберігати ці непорушні цінності. Можуть прямо сказати: будь-яка посада тимчасова, але народ вічний. Вірю, що в майбутні сім років я за підтримки народу з честю виконаю свою президентську місію”, – сказав Касим-Жомарт Токаєв.

Він сказав, що підпише указ про призначення виборів до Сенату.

“Ми продовжимо планомірний процес політичної модернізації. Сьогодні я також підпишу указ “Про призначення виборів депутатів Сенату Парламенту Республіки Казахстан”. Таким чином, чергові вибори депутатів верхньої палати стануть продовженням практичної реалізації конституційної реформи. За їх підсумками на основі принципів конкуренції та відкритості оновиться частина депутатського корпусу Сенату”.
Але перший указ, який підпише президент Казахстану, стосуватиметься розвитку села. Токаєв дасть доручення уряду розробити концепцію розвитку села терміном на 5 років.

Він також пообіцяв, що на держслужбу будуть залучати управлінців із реального сектору, які пройшли відбір відповідно до принципів меритократії та відкритої конкуренції.

“Ми будемо незмінно дотримуватися принципу “різні думки, але єдина нація”. Ми повинні всіляко зміцнювати історичний актив нашого народу, виражений у формулі “єдність у різноманітті”. Провокації, що сіють розбрат у суспільстві і підривають єдність нації, і, зрештою, спрямовані проти нашої держави, будуть жорстко припинятися”.

За словами Токаєва, пріоритетне завдання – усунути всі штучні бар’єри та обмеження, що стримують підприємницький дух казахстанців.

“Підприємці повинні назавжди забути про безпричинні перевірки їхнього бізнесу, вони матимуть справу тільки з податковими ревізіями. Держава і бізнес – це природні партнери. Усі, хто незаконно перешкоджає розвитку малого та середнього бізнесу, будуть притягатися до суворого покарання згідно із законом. Нам належить зайнятися реальною індустріалізацією, будівництвом і модернізацією інфраструктури. Важливо, щоб кожен регіон нашої величезної країни отримав новий імпульс до розвитку”, – сказав Токаєв.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube