Незважаючи на втрати, путін навесні хоче почати все з початку і йти на Київ


21:1425.11.2022

У Кремлі прогнозують, що втрати вбитими та пораненими серед мобілізованих, кинутих на війну РФ проти України, становитимуть 100 тисяч до літа наступного року. Керівництво РФ це не лякає – їх планують замінити строковиками.

Про це повідомляє російське видання “Важные истории” із посиланням на джерела, близькі до Генштабу РФ і до ФСБ.

Незважаючи на серію болючих поразок на фронті та важкі втрати російської армії, Володимир Путін не полишає планів узяти Київ. Для досягнення своєї мети він готовий воювати кілька років, не зважаючи на втрати. Про це “Важливим історіям” розповіли два не пов’язаних одне з одним джерела: одне з них близьке до Генштабу, друге – до ФСБ.

За словами наших співрозмовників, військове керівництво Росії прогнозує, що до літа наступного року втрати серед мобілізованих, багатьох з яких кинули на фронт без підготовки, можуть становити близько 100 тисяч осіб.

“Якщо в загальних рисах, то план приблизно такий: поки виграти час і стабілізувати фронт за допомогою мобілізованих. А потім почати все по новій навесні”, – говорить джерело, близьке до ФСБ. За його словами, політичне і військове керівництво Росії розуміє, що цей план передбачає великі втрати: “До весни наступного року втрати вбитими і пораненими [за одним із прогнозів] можуть становити близько 100 тисяч. Але це нікого не лякає: їх замінять строковиками”.

Це підтверджує джерело, близьке до генерального штабу: “Зараз завдання – ущільнити і закріпити лінію фронту. Через брак людей у нас іноді взагалі не було людей на другій лінії оборони. У деяких місцях вона пустувала з інтервалами до 20 кілометрів. Зараз ці місця заповнюють мобілізованими”. За словами джерела, до весни наступного року Міноборони планує підготувати 120 тисяч строковиків, яких можна буде відправити в Україну, щоб заповнити втрати серед мобілізованих: “Для цього він [Путін] і не скасовує указ про часткову мобілізацію”.

Наприкінці жовтня американський Інститут вивчення війни (ISW) також прогнозував, що наступного року військове керівництво Росії відправить строковиків на фронт. До травня 2023 року осінні призовники вже пройдуть піврічне навчання і їх можна буде масово використовувати в Україні, писав ISW.

Про те, що відправлення непідготовлених мобілізованих на фронт обернеться підвищеними втратами, попереджають не тільки експерти, а й учасники бойових дій. “Якщо чесно, вони всі там [в Україні] загинуть. Покалічаться і загинуть. Це ж непідготовлена армія! Я, наприклад, довго служив [за контрактом], сам пробивався [на фронт] – і все одно виявився не готовим. У перший же день зрозумів, що зробив найбільшу помилку у своєму житті”, – цитувала “Медуза” контрактника російської армії.

Війна в Україні триває вже майже рік. За цей час армія Росії не тільки не досягла жодної стратегічної мети своєї агресії, а й зазнала низки болючих поразок: у Київській і Харківській областях, у Лимані та Херсоні. За оцінками джерел “Важных историй”, безповоротні втрати російських військ від початку війни становили понад 90 тисяч осіб. Схожі дані на початку листопада озвучив голова Об’єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі: за його словами, Росія втратила пораненими і вбитими понад 100 тисяч осіб.

Під час осінньої мобілізації Міноборони Росії призвало близько 300 тисяч осіб. Це означає, що якщо збудуться найгірші прогнози Кремля, то до літа наступного року кожен третій із мобілізованих буде або вбитий, або взятий у полон, або поранений.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube