Дивні персонажі. Ким виявились вбиті ФСБшниками «українські диверсанти»


11:4125.11.2022

Вбиті співробітниками ФСБ Росії у Воронежі «українські диверсанти» з високою ймовірністю не мають відношення до націоналістичного руху України, випливає з розслідування видання The Moscow Times.

У середу, 23 листопада, російські федеральні ЗМІ повідомили, що ФСБ ліквідувала трьох українських диверсантів. За версією спецслужб, вони готувалися атакувати об’єкти енергетики в прикордонному Воронежі. Кореспонденти The Moscow Times знайшли двох убитих у соцмережах, виявилося, що обидва – воронежці, страйкболісти, учасники рольових ігор за тематикою комп’ютерної гри S.T.A.L.K.E.R. Співрозмовники видання у страйкбольній спільноті Воронежа підтвердили інформацію.

Ім’я одного з убитих – Володимир Котовський. Про іншого відомо, що він носив псевдонім Сталкер Фосген. Судячи з їхніх сторінок, обидва були шанувальниками комп’ютерної гри S.T.A.L.K.E.R. Одяг на фотографіях людини з ніком Сталкер Фосген також відповідає одягу на вбитому з відео ФСБ. Одне з джерел The Moscow Times також показало оголошення в соцмережах про продаж страйкбольної гвинтівки Сталкером Фосгеном. Приміщення на фото збігається з інтер’єром кімнати на кадрах ФСБ.

На відео ФСБ з оглядом приміщень ймовірних диверсантів видно зошит із написом “облік особового складу угруповання “Свобода””, а також прапор з емблемою у вигляді голови зеленого вовка в профіль і написом “Воля”. Ця емблема належить угрупованню “Свобода” з української комп’ютерної гри S.T.A.L.K.E.R, повідомили кореспонденту співрозмовники зі спільноти гравців.

У програмі “Вести” на телеканалі “Россия-1” убитих називали українськими терористами, а прапор “Свободи” з комп’ютерної гри замазали, назвавши його символом української партії “Воля”, заснованої “громадянським сектором Євромайдану”.

“Прапор ультраправої націоналістичної партії “Воля”. Такі прапори були в ультраправих на київському майдані… Хто був їхнім замовником, зрозуміло і так”, – розповідав глядачам кореспондент “Вестей” Олександр Ревунов.

Співрозмовник The Moscow Times у колах страйкболістів назвав убитих “дивними персонажами”: “Фосген був анархістом, бунтарем і підтримував Україну. Багато разів був забанений на іграх через порушення правил. Котовський – звичайний технар, роботяга зі своїми планами на життя. Був прихильником Навального”, – сказало джерело.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube