Навальний подає в суд на колонію, в якій сидить, – вимагає зимові чоботи


21:2721.11.2022

Опозиціонер Олексій Навальний, який відбуває термін у ВК-6 у Володимирській області, повідомив, що подає до суду на адміністрацію колонії через відмову видати йому зимові чоботи.

Повідомлення про це з’явилося в його соцмережах.

“Уся зона вже кілька тижнів як перейшла на зимову форму одягу, а мої злобливі тюремники нахабно не дають мені зимових чобіт. Мій прогулянковий двір – вкритий льодом бетонний колодязь розміром менше за камеру. Спробуй погуляй у такому в осінніх черевиках. Але гуляти треба. Це єдині доступні 1,5 години свіжого повітря”.

Навальний назвав відмову видати йому чоботи прикладом “продуманості тюремної системи тиску”, оскільки без них ув’язнений ризикує захворіти, і тоді в адміністрації колонії з’явиться “додатковий важіль” для того, щоб вимагати від нього “відмовитися від якихось своїх позицій”.

“Останнім часом мені в листах часто пишуть про депресію, хмарність, хтонь і байдужість. Ну ви серйозно? Давайте вже підбадьортеся. Якщо ви живі, здорові й на волі, то у вас усе непогано. Допивайте свій гарбузовий лате і зробіть що-небудь, щоб наблизити свободу Росії”.

Згідно з нормами речового забезпечення засуджених, зимова форма одягу для ув’язнених у чоловічих колоніях включає, зокрема, комбіновані черевики, комбіновані зимові черевики і валянки.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube