Туреччина почала спецоперацію – нанесла авіаудари по базах курдів у Сирії та Іраку


06:5120.11.2022

Міністерство оборони Туреччини повідомляє про завдання ударів по базах курдів у Сирії та в Іраку.

Про це повідомляє CNN Turk з посиланням на Міноборони Туреччини

У повідомленні зазначають, що це початок “антитерористичної повітряної операції”.

Анкара заявляє, що це відповідь на теракти, які відбулися в країні минулого тижня.

За повідомленням, ЗС Туреччини здійснили повітряні операції в районах Сирії Тель-Ріфат, Маранез, Дербесіє, Малікія, Айн-ель-Араб, Карачок, Айн-Дагне та в Іраку – Синджар, Сулейманія, Канділ.

Як зазначається в заяві міністерства, удари в рамках повітряної операції “PENÇE KILIÇ” (“Кіготь-меч”) були завдані по базах забороненої в країні Робочої партії Курдистану (РПК) та сирійського курдського ополчення YPG, яке, як стверджують в Анкарі, використовувалися для нападів на Туреччину

“Гнізда терористів знищуються прямими влученнями. Настав час розплати”, – заявили в Міноборони Туреччини.

Варто зазначити, що турецьке телебачення NTV повідомило, що повітряний простір Сирії, який контролювала РФ, вперше за довгі роки став відкритим для турецьких військових літаків.

Вибух у Стамбулі стався на популярній пішохідній вулиці Істікляль вдень у неділю 13 листопада. Місце вибуху розташоване за шість хвилин ходьби від центральної площі Таксим. 

За останніми даними, внаслідок вибуху загинули 6 осіб і ще 81 отримали поранення, з останніх 39 осіб вже виписали з лікарень після надання допомоги. П’ятеро з госпіталізованих – у реанімації.

Міністр внутрішніх справ заявив тоді, що теракт у Стамбулі був здійснений за дорученням штабу курдської організації YPG, що розташований у сирійському районі Кобані, а виконавицю відправили до Туреччини через сирійський Афрін.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube