Адміністрація Байдена запитує у Конгресу ще $37,7 млрд для України


07:0416.11.2022

Білий Дім закликає Конгрес США розширити фінансування статей про “критичні потреби”, до яких включено $37,7 млрд на підтримку України.

Текст запиту від адміністрації США є у CNN.

Агентство повідомляє, що глава Офісу управління та бюджету Шаланда Янг направила спікерці Конгресу Ненсі Пелосі запит на виділення додаткового фінансування на 2023 рік розміром $37,7 млрд на допомогу для України, $10 млрд на боротьбу з COVID-19 та невказану суму на ліквідацію наслідків стихійних лих.

Запит “гарантує Україні фінансування, зброю та підтримку, необхідні їй для самозахисту, і що постраждалі зможуть отримувати допомогу. Запит також стосується гострої глобальної нестачі продовольства та енергії, спричиненої вторгненням Росії”.

За даними CNN, суму $37,7 млрд для допомоги Україні розподілено між чотирма федеральними відомствами США.

– $21,7 млрд для Пентагону буде витрачено на “обладнання для України, поповнення запасів Міністерства оборони, а також на продовження воєнної, розвідувальної та іншої оборонної підтримки”.

– $14,5 млрд для Державного департаменту для “прямої бюджетної підтримки України, на критично важливі інвестиції, допомогу у забезпеченні безпеки, зміцнення глобальної продовольчої безпеки та гуманітарну допомогу”.

– $626 млн для Міністерства енергетики “для підтримки ядерної безпеки України та для модернізації Стратегічного нафтового резерву”.

– $900 млн для Міністерства енергетики, Міністерства охорони здоров’я та соціальних служб для вирішення гуманітарних проблем.

Високопоставлене джерело у Білому Домі повідомило CNN, що попередня допомога Україні була розрахована “тільки до завершення поточного календарного року”. У запиті також йдеться, що “приблизно три чверті коштів, раніше наданих Конгресом, вже розподілено або освоєно”, а решту буде витрачено до кінця року.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube